6/7/07

Πάρνηθα... η ζωή μετά

Όλοι μαζί και ο καθένας προσωπικά θρηνούμε για την καταστροφή στην Πάρνηθα.
Όλοι μαζί και ο καθένας προσωπικά θέλουμε εδώ και τώρα να κάνουμε κάτι για να ξαναδούμε τον Εθνικό Δρυμό υγιή και ζωντανό.
Όλοι μαζί και ο καθένας προσωπικά πρέπει με ψυχραιμία να κάνουμε ό,τι καλύτερο για να βοηθήσουμε.

Αυτή τη στιγμή, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι:
- Να μην ανέβουμε στην Πάρνηθα. Το οικοσύστημα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και η αυξημένη ανθρώπινη παρουσία στα καμένα θα το επιβαρύνει ακόμα περισσότερο, ενώ στις περιοχές που δεν έχουν καεί η ανθρώπινη παρουσία μπορεί να ενοχλήσει τα ζώα που έχουν συγκεντρωθεί εκεί.
- Να μην ταίζουμε τα ελάφια. Το Δασαρχείο έχει αναλάβει πλήρως τη σίτιση των ελαφιών, όπου αυτό απαιτείται και το WWF Ελλάς έχει ξεκινήσει πρόγραμμα περίθαλψης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το ανεξέλεγκτο τάισμα έλκει τα ελάφια στις καμένες περιοχές, από τις οποίες πρέπει να απομακρυνθούν προσωρινά, ενώ πιθανότατα μπορεί να τα βλάψει σοβαρά.
- Να μη φυτεύουμε δέντρα. Οι ανεξέλεγκτες φυτεύσεις δέντρων και θάμνων χωρίς κανένα σχέδιο μπορεί να προκαλέσουν πολύ μεγάλη επιβάρυνση, σχεδόν αντίστοιχου μεγέθους με αυτήν που προκάλεσε η πυρκαγιά, στο οικοσύστημα που προσπαθεί να ανακάμψει. Οι όποιες αναδασώσεις γίνουν θα πρέπει να γίνουν βάση μελέτης.

Μπορείτε να ενημερώνεστε τις νέες εξελίξεις και να εγγραφείτε στο site (
www.wwf.gr) για να προσφέρετε εθελοντική εργασία στις μελλοντικές εργασίες αποκατάστασης.

Μπορείτε επίσης να υπογράψετε την έκκληση του WWF Ελλάς (www.politics.wwf.gr) προς τον Πρωθυπουργό για αποκατάσταση της Πάρνηθας και προστασία των δασών της χώρας.
Επισκεφθείτε και στηρίξτε τη Διαδικτυακή πρωτοβουλία Συγκρότησης για την αφύπνιση και την εθελοντική αναδάσωση http://anadasosi.blogspot.com/

10 σχόλια:

Σπύρος είπε...

Χρειάζεται σωστή ενημέρωση και όχι να κάνει ο καθένας τα δικά του. Είπαμε μια κακή βοήθεια ειναι χειρότερη απο την καθόλου βοήθεια. Ενημέρωση λοιπόν ο καλύτερος γιατρός και ας κάνει ο καθένας ότι ειναι καλυτερο με τον δικό του τρόπο. Μπράβο πάντως στην WWF κάνει τρομερή δουλεια!

iLiAs είπε...

...σίγουρα οι ειδικοί με τα δάση ξέρουν περισσότερα από μας..εμείς αυτό που οφείλουμε στον εαυτό μας και στον πλανήτη, είναι να καταλάβουμε ότι από 'δω είμαστε περαστικοί και δεν μπορούμε να καταστρέφουμε συνεχώς!
Να γίνουμε επιτέλους άνθρωποι!

βασίλης είπε...

Χρειάζεται επιτέλους να ξυπνήσουμε και να διεκδικήσουμε την αναπνοή για τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές. Είναι απαράδεκτο να καταστρέφεται η φύση για συμφέροντα και οικόπεδα. Ευαισθητοποίηση κι όχι καναπές. Από ανεξάρτητες οργανώσεις την Κυριακή 8 Ιουλίου γίνεται συγκέντρωση στο Σύνταγμα, στη Βουλή 7 το απόγευμα,το πρωί στις 6,30 στο Νεκροταφείο Παπάγου θα γίνει πεζοπορία 4 χιλ. στον Υμηττό και τη ίδια ώρα στην Πάρνηθα από το τελεφερικ θα ξεκινήσει ποδηλατοδρομία γύρω από την Πάρνηθα 35 χιλ.
Να διαλέξουμε εκδήλωση και να συμμετάσχουμε. Να υπογράψουμε την έκκληση της wwf στον πρωθυπουργό. Να δείξουμε μέγεθος και ευαισθησία

witchofdaffodils είπε...

πολυ καλό άρθρο eρωτα και πολύ χρησιμο το λίνκ, ευχαριστώ!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα , ελπίζω ( εύχομαι να μη μείνω μ΄αυτήν) να γίνει κάτι τώρα γιατι δεν παίρνει άλλο μονο 0,5% της συνολικής έκτασης της χώρας μας είναι δάσος......δεν έχουμε περιθώρια !

Aggelos Spyrou είπε...

Λίγη αγάπη για τη ζωή μας παραπάνω
και λίγη συνειδητοποίηση,
φτάνουν
για να αρχίσουμε να αλλάζουμε.

Αλλά...
Αλλά!!!

..αγγελόσκονη.. είπε...

τρέχω τρέχω τρέχω και πέφτω στην αγκαλιά σου :) μου έλειψες...εσύ κι ο έρωτας σου :) η γεμάτη αγάπη καρδιά σου!! φιλάκια γλυκιά μου...για την Πάρνηθα δεν έχω να πω κάτι...μια από τα ίδια θα γίνουν...εγώ απλά περιμένω...την εκδίκηση :)

Dreamgirl είπε...

Πρέπει να αρχίσουμε να προστατεύουμαι τα δάση και την φύση γενικότερα! Και σίγουρα όχι με τον τρόπο που νομίζουμε εμείς σωστό αλλά με τον τρόπο που είναι σωστός! Οπότε πριν κάνουμε οτιδήποτε ας συμβουλευτούμε αυτούς που ξέρουν... τους ειδικούς. Και ας κάνουμε επίτελους κάτι ΟΛΟΙ! Μπράβο για το άρθρο σου!

Ανώνυμος είπε...

..και μόλις χθες, κάηκε κι ο Υμηττός.

φωτιά το καλοκαίρι, πλημμύρες το χειμώνα.

Αθήνα, πόλη να ζεις.

Ανώνυμος είπε...

έχουμε ακόμα να δούμε φωτιές....
φιλάκια....