22/6/07

It's all in the mix...

Η ζωή είναι ένας αγώνας διαρκής, σκληρός, αέναος, ανελέητος.

Βουτάμε στο ρίνγκ της ζωής και το μόνο που ελπίζουμε, είναι να βγούμε όσο το δυνατόν λιγότερο πληγωμένοι γίνεται.

Πρωϊνό (πριν λαλήσει ο αλέκτωρ) ξύπνημα, ο πρώτος καφές της ημέρας, που θα έπρεπε να απολαμβάνεται βασανιστικά αργά και απολαυστικά, εξαφανίζεται από το φλυτζάνι εν ριπή οφθαλμού. Ένα ντους στα γρήγορα, βιαστικό ντύσιμο, βιαστική αναχώρηση από το σπίτι (πήρα-κλειδιά-σπιτιού-αυτοκινήτου-κινητό-πορτοφόλι-γυαλιά-ηλίου-ή-πάλι-θα-γυρίζω-τα-μπρος-πίσω?). Αγώνας δρόμου στο δρόμο. Αγώνας επιβίωσης. Αγώνας επικράτησης. Αγώνας επιβεβαίωσης. Κίνηση, ασυνειδησία, αγένεια, πρόκληση, σπάσιμο νεύρων.

Φτάνεις στη δουλειά. Είσαι ΗΔΗ κουρασμένος, btw. Μπαίνεις στο γραφείο. Έχεις αφενός να μοιράσεις ευγενικά χαμόγελα στους συναδέλφους (αλλιώς χαρακτηρίζεσαι από μαγκούφης μέχρι προβληματικός, ασχέτως αν εσύ δεν απήλαυσες τον καφέ σου, βρήκες κίνηση και κινδύνευσε η ζωή σου πολλάκις και συχνάκις στο δρόμο, έχεις πονοκέφαλο, ζεσταίνεσαι, σε ταλανίζει κάποιο σοβαρό προσωπικο-οικογενειακό πρόβλημα).


Και προετοιμάζεσαι. Κυριολεκτικά, θα έπρεπε να πάρει κάποιος ένα πινέλο βουτηγμένο σε κόκκινη μπογιά και να ζωγραφίσει κόκκινους κύκλους στην πλάτη σου, έναν μεγάλο, μετά έναν μικρότερο μέσα στον πρώτο, κ.ο.κ., μέχρις ότου να δώσεις την ευκαιρία στους συναδέλφους σου να ξεκινήσουν τις βολές με τα μαχαίρια (η καλύτερη που βρίσκει στόχο στο κέντρο κερδίζει. Δώρο η λαβωμένη ψυχή και η κουρελιασμένη διάθεση του κινούμενου στόχου).

Κατηγορία συναδέλφων: περιγραφικά, μπορούμε να πούμε πως πρόκειται για άτομα χαμηλής αυτοεκτίμησης, ζηλόφθονα, που όλη τους η ζωή στηρίζεσαι στις ζωές άλλων ανθρώπων. Κι αυτό, γιατί η δική τους δεν παρουσιάζει κανένα ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ενδιαφέρον. Ζουν μέσα από τις ζωές των άλλων, δημιουργώντας καταστάσεις και εντυπώσεις εκ των ουκ άνευ, μέσω βλακωδών ενεργειών και κινήσεων εντυπωσιασμού, με λανθασμένη τρίπλα το βλέμα: εκείνο που πάντα προδίδει τον ειλικρινή από τον ανειλικρινή. Εκείνο που ενώ σου χαμογελούν με τα χείλη, παραμένει ανέκφραστο, κενό, κούφιο. Εκείνο που σε κάνει να μην απολαμβάνεις τη δουλειά σου. Εκείνο που διαφέρει από το δικό σου, που θέλεις να αισθάνεσαι χρήσιμος άνθρωπος, να νιώθεις πως εργάζεσαι και προσφέρεις κι εσύ στην αλυσίδα της ζωής. Εκείνο που σε κάνει να μετανιώνεις που γύρισες στην πατρίδα σου και δεν έμεινες σε έναν τόπο με ακομπλεξάριστους και πραγματικά καλλιεργημένους ανθρώπους, με εκπαιδευτική και κοινωνική παιδεία. Εκείνο που δεν είναι μόνο του σε τούτη τη χώρα, μα αγγίζει ποσοστά ύψους... άστο, δεν θες να ξέρεις.

Κι εκεί που απογοητεύομαι, σε κοιτάζω. Είσαι κόκκινος!!!
Σε αγγίζω. Είσαι μαλακός και ζουμερός!!!
Μα τί είναι αυτά που έχεις στο δέρμα σου;;; Σαν... σαν σποράκια!!!
Κι είναι και μαύρα!!!
Κι απ'έξω είσαι πράσινος με λευκές, λεπτές ρίγες!!! Και σκληρός!!!! Σε φέρνω κοντά στο πρόσωπό μου και σε μυρίζω.
Μοσχοβολάς καλοκαίρι!!!
Είσαι το δικό μου καλοκαίρι!!!

Είσαι η χαρά της ζωής μου,
το χαμόγελό μου,
το αγχολυτικό μου,
ο λόγος να ζω.
Υ.Γ. Συγχωρήστε με για τη φλυαρία... κάτι η ζέστη, τα λόγια του παππά... λόγω της ημέρας... Θα μου περάσει...

14 σχόλια:

leila είπε...

πεστα, πεστα eρωτα, γιατι εγω δεν μπορώ ουτε να τα γράψω.. εξοργίζομαι..
πες σε ολους ενα get a life.. .. και αστους να μιζεριάζουν..
εσύ εχεις ζωή γλυκιά μου σε αντίθεση με αυτούς που δεν. Τελεία και παύλα..

Καρπούζι. Καρπουζομανία. Απόλαυση. Που τη μοιράζεσαι με οσους ξέρουν να ζουν και να αγαπουν και να αισθάνονται και να αναπνέουν..

PS. επανέρχομαι στο all in the mix: εξω η θερμοκρασία σήμερα αγγίζει τους 40! στις καρδιες κάποιων μπορεί να είναι χειμώνας.. και ομως ειναι καλοκαίρι, ειναι ζωή και κάθε μέρα έχει σημασία.. Προχώρα.. ζήσε με αυτούς που η καρδιά τους είναι ζεστή..

Φιλί και ζεστή αγκαλιά :-D)))
Νιαου! (για να μη ξεχνιόμαστε)

eρωτακι είπε...

@leilaκι
Δεν φαντάζεσαι πόσο πληγωμένη είμαι τις τελευταίες ημέρες... Δεν μπορούσα να μιλήσω, να γράψω, να εκφραστώ... σήμερα δεν άντεξα... γιατί δεν είμαι διατεθειμένη να χαραμίσω το Σοκολατένιο Κομμάτι σκεφτική και στεναχωρημένη ΓΙΑ-ΚΑ-ΝΕ-ΝΑΝ!!

Παρεμπιπτόντως, αν δεν μας μαζεύουν με το κουτάλι από τον καύσωνα, είσαι να πάμε για... καρπούζι? ;)))

leila είπε...

καλα το κατάλαβα.. εσύ και να μη γράφεις.. και γω κοιτω τον ταρζαν συνέχεια για να ανέβει η διάθεσή μου..

[υπάρχουν και άλλα.. που λες καλημέρα και δεν σου απαντάν! καλημέρα καλέ!]

και με κουτάλι να μας μαζεύουν, το καρπούζι μας θα το φάμε!!

Σοκολατένιο κομμάτι μπροστά μας.. {loading}

eρωτακι είπε...

@leilaκι
:))))))))))))))))) loading for the weekend with our favorite cat :))))

Υ.Γ. Ταρζανούλης είχε ένα ατύχημα. Κάποιος τον δάγκωσε στο λαιμό και τον πλήγωσε, και τον έχουμε πλακώσει στην αντιβίωση και τις αιμοστατικές σκόνες!! Και μετά μού λέτε να αγαπώ περισσότερο τα σκυλιά από τα γατιά... πριτς! :'(

leila είπε...

οχι!! τον ταρζανουλι μου! αχ, το γατάκι το καημένο..
δεν μπορω τη βια φιλενάδα ..
ελπιζω να γινει καλυτερα το νιαουρο-μικρό μας..

για δες το sk loading!!

Unknown είπε...

Mipos na arxiseis na psaxneis gia alli douleia?.....

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Γλυκειά μου, τον κόσμον θα τον ανακαλύπτιες καθημερινά κιαι θα εκπλήσσεσαι με τις ιδιομορφές του, τα στραβά και τ' ανάποδά του.
Φάγαμε πολλά χαστούκια, μα εν τέλει όταν υπάρχει πίσω στο σπίτι σου η όασή σου,,,,πάει στο διαολο,
ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Η ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ!

Μια τρυφερή αγκαλίτσα στον Ταρζανούλη μας

Καλό Σ/Κ!!!

Σπύρος είπε...

Μου αρέσει πολυ πως ξετυλίγεις τα λόγια σου μέσα απο την γραφή και την ματιά σαν ένα μικρό παιδάκι που βλέπςι τον κόσμο όμορφα αλλά και στεγνά.
Πραγματικά και έγω όσες φορές δούλεψα σε γραφεία αυτο που παρατηρείς ειναι να τους βλέπεις όλους μεσα στην μιζέρια , την αλαζονεία το μόνο που τους ενδιαφέρει ειναι να ζουν για να δουλευουν και πως θα ανεβουν στα μάτια του προϊσταμένου.
Μην σε νοιάζει πραγματικά , αυτοί στον κόσμο τους και εσυ στον δικό σου παράδεισο!!!

ΥΓ. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ Ταρζανούλη ΚΑΙ ΤΑΖΕΊΑ ΑΝΑΡΡΩΣΗ!!! ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ! ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΚ!

run Stella, run είπε...

το get a life το εχω πει κατα καιρους σε ατομα-παρασιτα, που ζουν μεσα απο αλλους..
θεωρω τον εαυτο μου τυχερο που εχω μια δουλεια που πηγαινω ευχαριστα ακομα και μετα απο 4 χρονια, που ενιοτε πηγαινουμε για μεζεδακια και μπανακι με τους συναδελφους..

γνωριζοντας τον εαυτο μου, ΠΟΤΕ δε θα εμενα σε μια δουλεια που θα αισθανομουν σκλαβος και κινουμενος στοχος/αποδιοπομπαιος τραγος κλπ..

ολα στο χερι μας ειναι, αρκει να το πιστεψουμε!


περαστικα στον ταρζαν και την καλημερα μου σε σενα!

eρωτακι είπε...

Αν ο rodrigo μάς είχε ποστάρει στα αγγλικά, το κείμενο θα έλεγε:
"hi! i found your blog on google! its very interesting... i liked that post. when u take a look at my blog, its about personalized tshirts, it shows step by step how to create a very nice personalized t-shirt! see u!"

Επειδή μάς το είπε στα Πορτογαλλικά και επειδή δεν μας αρέσει η διαφήμιση spam με σκοπό την επισκεψιμότητα, συνεχίζω με απαντήσεις στους αγαπημένους μου συν-μπλόγκερς.

eρωτακι είπε...

@zoaki
Πίστεψέ με, αν βρω κάτι καλύτερο, κυρίως ισάξιο ή με καλύτερη αμοιβή, δεν θα το σκεφτώ να μείνω!!!
Αγκαλιά + φιλί, καλημέρα! :)))

@Γλαρομάνα
Κι εγώ έτσι τα βλέπω τα πράγματα, και μπορώ και νιώθω καλά. Η επιστροφή στο σπίτι και στον άντρα μου είναι ο παράδεισος, η στιγμή για την οποία αδημονώ καθημερινά! Μερσί για τα περαστικά στον γατούλη μου, αγκαλιά + φιλί, καλημέρα, καλή εβδομάδα!! :))))

@lockheart
Και να πεις πως επρόκειτο για αξιόλογα άτομα, θα έμπαινα στη διαδικασία να αναρωτηθώ, να προβληματιστώ, κάτι. Το ότι αντιδρώ έτσι όπως αντιδρώ, σημαίνει πως απλά αναλώνομαι στιγμιαία με ένα θυμωμένο ξέσπασμα και με λύπηση για τα άτομα αυτά... Γιατί πραγματικά, είναι για λύπηση!
Μερσί για τα περαστικά, είναι λίγο καλύτερα ο μικρούλης μου :))))
Καλημέρα & καλή εβδομάδα, αγόρι μου :)))

@χρυσόσκονη του ψαρά
Σωστά τα λες! Προσωπικά, έχω επιλέξει να κρατώ τις σχέσεις μου με τους συναδέλφους αμιγώς επαγγελματικές... και η θέση μου δεν επιτρέπει πολλά-πολλά πάρε-δώσε. Όταν βρω κάτι καλύτερο, θα φύγω. Το αντικείμενό μου το λατρεύω, οι φελλοί μού τη χαλάνε τη δουλειά, αλλά και πάλι, δεν χολοσκάω για πολύ! Είναι και καλοκαίρι, δεν είναι περίοδος για στεναχώριες και σαματάδες ;)))
Μερσί για τα περαστικά στον γατουλίνο μου, φιλάκια πολλά!! :)))

Ανώνυμος είπε...

eρωτα , εύχομαι σήμερα να είσαι καλύτερα να πέρασες ένα όμορφο ΣΚ να ξεκουράστηκες και να ξέχασες όλα όσα συμβαίνουν στη δουλειά με τους διαφόρους συναδέλφους...όπου και να δουλεύειες ένα και το ίδιο είναι πάντα και παντού πισώπλατα την τρως...

Καλή εβδομάδα και μη στεναχωριέσαι είναι καλοκαίρι και το καρπούζι έχει την τιμητική του και τώρα που το σκέφτομαι ...γιατι δεν έχω φάει ακόμα? Το απόγευμα θα αγοράσω και θα το τσακίσω.
Φιλάκι

eρωτακι είπε...

@τρελοφάκι
Καλημέρα!! Είμαι πολύ καλύτερα, το σκ στην αγκαλιά του έρωτά μου είναι το καλύτερο φάρμακο για όλα!!

Δυστυχώς ο κόσμος είναι κακός, αλλά αυτά μόνο στιγμιαία μάς αγγίζουν, γι'αυτό και τα λέμε, για να μην τα κρατάμε μέσα μας και δηλητηριάζουν την ψυχή μας!

Βουρ για καρπουζάκι!!! Εμείς το τιμούμε συνεχώς!! :)))))

Νίνα είπε...

χαχαχα!!!αληθινοτατο...αυτα τα μαχαιρωματα...αστα να πανε!!!

Απολαυσε εσυ το καλοκαιρακι σου..και το καρπουζακι σου! τωρα μου ηρθε κ μενα ορεξη για καρπουζακι, παω να το αναζητησω στην κουζινα =)!