26/4/07

Επιστροφή...


...μετά από εννέα μέρες!
Ξύπνησα το πρωί και ετοιμάστηκα. Ήρθα στη δουλειά. Όλα παράξενα. Άνοιξα τον υπολογιστή στο γραφείο μου και μετά από ένα γρήγορο update των θεμάτων, διάβασα ένα-ένα όλα σας τα σχόλια. Αυτή τη στιγμή είμαι πολύ συγκινημένη, γιατί αν και δεν σας ξέρω προσωπικά από κοντά -πλην της ανωνύμου κολλητής μου που τελεί χρέη εκπροσώπου τύπου παύλα assistant- ένιωσα το γνήσιο ενδιαφέρον σας, τη ζεστασιά σας, την ανθρωπιά σας, και αισθάνομαι πολύ τυχερή που μιλώ μαζί σας και μοιράζομαι όσα έχω στην ψυχή μου.

Asimenia, Leila, Maria, Zoaki, Trelofantasmeni, Paranoia, Γλαρομανούλα, Αγγελόσκονη, (δεν ξέχασα καμία κυρία?), σάς υπέρ-ευχαριστώ, και ευχαριστώ και την ανώνυμη κολλητή μου, που κάθε μέρα μού έδινε κουράγιο και αγάπη!

Οι μέρες αυτές κύλησαν αργά και συνάμα γρήγορα. Ο καθημερινός στίβος που όλοι τρέχουμε, πολλές φορές μάς κάνει να μην συνειδητοποιούμε το πόσο καταπονούμε τον οργανισμό μας, και η πραγματικότητα έρχεται σκληρή να μάς υπενθυμίσει πού πρέπει να σταματήσουμε και να νοιαστούμε λίγο παραπάνω τον εαυτό μας, που τόσο παραμελούμε και θυσιάζουμε στο βωμό της ρουτίνας και των υποχρεώσεων.
Ο πόνος στη μέση και το διάστρεμμα στο πόδι, μαζί με μία σειρά ενέσεων, φαρμάκων κ.ά. με φέρνουν σήμερα να γράφω αυτές τις γραμμές όντας πιό δυνατή και πιό αποφασισμένη παρά ποτέ: θα το νικήσω και δεν θα με νικήσει. Θα το θεραπεύσω και δεν θα με ρίξει. Θα βγω νικήτρια και όχι ητημμένη.

Πολλοί συνάδελφοι έδειξαν ειλικρινέστατο ενδιαφέρον, πέραν του να με καλούν ασταμάτητα όλες αυτές τις ημέρες και να προσφέρονται ακόμη και να έρθουν στο σπίτι να με βοηθήσουν, και σήμερα που ήρθα στη δουλειά, με κοίταζαν με συμπόνοια και αμηχανία. Τους παραξένεψε που χαμογελούσα και αστειευόμουν. Τους είπα πως, πολύ απλά, υπάρχουν χειρότερες ασθένειες από τη δική μου: καρκίνος, σκλήρυνση κατά πλάκας... μία δισκοπάθεια, όσο επώδυνη κι αν είναι, δεν είναι το τέλος του κόσμου. Είναι η αρχή ενός καλύτερου τρόπου ζωής, είναι ο επαναπροσδιορισμός κινήτρων, στόχων, σκοπών.

Θέλω να είμαι καλά για να σ'αγαπάω, για να σε κάνω να χαμογελάς, για να σε μαλώνω και να παίρνεις το κουταβίστικο ύφος και να γελάμε και να περνάμε τα δύσκολα. Θέλω να είμαι καλά για να μην στεναχωριούνται οι γονείς μου και οι δικοί μου άνθρωποι. Θέλω να είμαι καλά για να σας ανοίγω την ψυχή μου. Θέλω να είμαι καλά για να δουλεύω και να αισθάνομαι πως είμαι χρήσιμη στην κοινωνία και να αμοίβομαι για τον κόπο μου. Θέλω να είμαι καλά για να κάνω τους γύρω μου να χαμογελούν. Θέλω να είμαι καλά για να μπορέσω να τρέξω ξανά, να κάνω τούμπες στο χαλί, να χοροπηδήξω στο κρεβάτι, να κάνω κατακόρυφο μέσα στη θάλασσα.

Θέλω να είμαι καλά και να μην πονάω.

Πώς θα τα καταφέρω αυτά?

Πάνω απ'όλα με χαμόγελο, πείσμα, επιμονή, υπομονή, αγάπη και έρωτα.

Τα έχω ήδη όλα αυτά.

Θέλω να είμαι καλά γιατί ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΖΩ.

17 σχόλια:

leila είπε...

και μεις θελουμε να είσαι καλά!
περαστικά να είναι..
αχ, αυτή η μέση..
να προσεχεις πολύ πολύ τον εαυτο σου.. να εισαι θετική και ολα γίνονται!!
να΄ναι καλά και η ανώνυμη φίλη σου που μας ενημέρωνε..
φιλάκια και καλώς μας ξανάρθες!
:-)
:-)

eρωτακι είπε...

@leilaki
Δεν χωράνε σε λέξεις τα όσα νιώθω για τη γλυκύτητα και τη θετική ενέργεια, δύναμη και κουράγιο που μου δίνεις!
Να είσαι καλά!
Φιλιά γλυκά!
:***********

leila είπε...

κουτσούνα μου ΟΛΗ την θετικη μου ενεργεια για τη μεσούλα σου..
όσο για τις τούμπες μιας και τις αναφέρεις, ετοιμάσου, να΄σαι καλά γιατι το καλοκαίρι και με τη θάλασσα, πως θα κάνεις τουμπες στο νερό;; εεε;;;
δισκοπάθεια, έτσι; αχου..
δεν το βαζουμε κατω ομως..
τι ενέργειες θα κανεις εκτός απο φαρμακα; ειναι κατι που μπορουμε να κανουμε; στη διαθεσή σας, mademoiselle αν μπορώ να βοηθήσω σε κατι.. είμαι ενα mail μακρυά, ενα blog διπλα!
Δεν ξερω αν βοηθάει η άσκηση.. ίσως να βοηθάει, εσύ θα μας πεις.. τί κανουν σε αυτές τις περιπτώσεις;;

Η πληκτρολόγηση όμως μηνυμάτων σε συνβλόγγερς ενδείκνυεται ως μέθοδος θεραπείας και φυσικής ενέργειας (τί λέω από τη χαρά μου πάλι ξεφυγα..)χε χε χε..
:-)
:-)

Aggelos Spyrou είπε...

Νά σαι πάντα καλά...

Νά σαι πάντα γερή.

Να μην ξεχνάς ότι είμαστε άνθρωποι και το κορμί μας φθείρεται...

Να μην ξεχνάς ότι είμαστε άνθρωποι, και η ψυχή μας είναι η μόνη στο σύμπαν που νιώθει αισθήματα...

Να μην ξεχνάς να μοιράζεσαι πάντα αγάπη με τον άνθρωπό σου και όλα θα γλυκαίνουν...

0:)

eρωτακι είπε...

Ωραία τα λες, και η καλή διάθεση όσο παράξενο κι αν ακούγεται για ορισμένους, παίζει πολύ βασικό ρόλο.
Σε πρακτικό επίπεδο, θα ακολουθήσω:
Δίαιτα (ο Κ. φωνάζει ότι δεν με θέλει πιό αδύνατη, αλλά από τη στιγμή που ο γιατρός το επιτάσσει, οφείλω να υπακούσω και να τον εμπιστευθώ, και ο Κ. μου θα καταλάβει), Ήπια άσκηση (δεν επιτρέπονται οι κραδασμοί, ιδανικό θεωρείται το κολύμπι), ενέσεις και φάρμακα για λίγο καιρό, όχι απότομες κινήσεις, όχι κούραση, όχι καταπόνηση (όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές για να μπορούμε να χαιρόμαστε όλοι μας τη θάλασσα κι αυτό το καλοκαίρι χιχι).
Αυτά σε συνδυασμό με πείσμα, υπομονή, επιμονή και αγάπη, είναι τα ιδανικά, ώστε το χειρουργείο να αποτελέσει την έσχατη λύση, και όχι την πανάκει στο πρόβλημα.
:)

eρωτακι είπε...

@Άγγελος
Σε ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου, και εύχομαι και σε σένα όλα να είναι γλυκά και όμορφα... και πάνω απ'όλα υγεία!

Ανώνυμος είπε...

Καλώς όρισες και σιδερένια !

Έχουμε περάσει κι εμείς πόνους στη μέση και ξέρουμε πόσο επώδυνο είναι , περαστικά σου λοιπόν και πάντα γενναία και δυναμική !

Την αγάπη μας .

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Ξέχασα να σου πω όταν αρρώστησες(δεν το γνώριζα ) σου είχα κάνει μία αφιέρωση , πέρνα και δες τα παλιά ποστ θα την βρεις...να σε γλυκάνω και λιγουλάκι μετα απο όσα πέρασες

leila είπε...

και αφού δεις την υπέροχη αφιέρωση της άνωθεν, περνα από παλιότερα ποστ της λεμονιάς, έχει και αυτή κάτι για σένα, και μετά πέρνα να πάρεις το λουλουδάκι σου και απο τη leila..

eρωτακι είπε...

@trelofantasmeni
@leilaki
Σας ευχαριστώ πολύ-πολύ για όλα, κούκλες μου!
Σύντομα θα επισκεφθώ όλων σας τα σπιτάκια και θα κάνω catch-up!
Φιλάκια γλυκά!
:)

maria λεμονατη! είπε...

καλως τηνα κι ας αργισε.
θελω να σου πω.......αν ειναι κλεισε τα αυτια σου........
ετοιμη;
ερωτα, ναιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ναι στη ζωη, ναι στη δυναμη
ναιιιιιιιιιιιιιιιιι!!!!!!!!!!!!!!!!
ναι στον ερωτα.

eρωτακι είπε...

Ήρθα αφού άφησα ένα μικρό μηνυματάκι στο ποστ που ανέβασες για μένα και ρωτούσες αν είμαι καλύτερα, κοριτσάκι μου!!!
Υπέροχες κραυγές, θα τις παίζω ξανά και ξανά στο μυαλό μου και όλα θα πάνε καλά!!!!
:))))))))

maria λεμονατη! είπε...

ξεχασα να γραψω οτι θα το φωναζα δυνατα αλλα το καταλαβες και με το παραπανω, αααααααααααααααααα, χαραααααααααααααα.
ηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη, ζωηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη.
και παλι αααααααααααααα, ερωτα.
;)
;)
;)

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ!!!!!
΄Ετσι κούκλα μου, όταν αγαπάς και αγαπιέσαι, όλα τα άλλα φαντάζουν ασήμαντα.
Να 'στε πάντα καλά με το ταίρι σου το λατρεμένο!
Πολλές, πολλές γλαρένιες αγκαλιές

..αγγελόσκονη.. είπε...

πάλι τελευταία μπήκα; ε όχι!! :) έρωτα πώς με κάνεις πάντα να χαμογελάω όταν σε διαβάζω; ακόμα και τώρα και ξέροντας πόσο δύσκολα πέρασες, και ίσως περνάς ακόμα,βγάζεις τόσο αισιοδοξία με αυτά που γράφεις :) πάντα καλά να είσαι γλυκιά μου!!και πάντα να βλέπεις την ζωή με τόση αγάπη...και να είσαι σίγουρη πως κι αυτή θα στην ανταποδώσει :) φιλάκια!!

eρωτακι είπε...

@Γλαρομανούλα
Σ'ευχαριστώ μητερούλα μου, και σε σένα τα καλύτερα πάντα με τον αγαπημένο σου άντρα!
Σσσσσμουτς!

@Αγγελόσκονη
Εσύ κι αν είσαι ένα γλυκύτατο κοριτσάκι! Αγαπημένη μου, με το να μιζεριάσω και να με πάρει από κάτω, δεν θα κερδίσω τίποτα απολύτως! Η αισιοδοξία είναι ο καλύτερος σύμβουλος στη ζωή μας!
Σσσσσσματς!