22/2/07

Ελευθερία είναι να πετάς ψηλά (Το Σ'αγαπώ)




To Σ' αγαπώ δεν αναφέρεται σαν ερωτική δήλωση, σαν ομολογία, άλλα σαν επαναλαμβανόμενη προφορά της ερωτικής κραυγής.

To Σ' αγαπώ βγαίνει από την κοίτη της γλώσσας, εκτροχιάζεται....

Το Σ' αγαπώ δεν είναι απαρέμφατο, είναι υποκείμενο και αντικείμενο μαζί και συναρμόζονται μέσα στη λέξη τη στιγμή πού το προφέρουμε. Το σ' αγαπώ πρέπει να εννοηθεί για να το νιώσει ο άλλος.

Το σ' αγαπώ δεν έχει χρήσεις. Η λέξη αυτή, όπως και οι λέξεις πού προφέρει το παιδί, δεν υπόκειται σε κανένα κοινωνικό καταναγκασμό. Μπορεί να είναι μια λέξη θεσπέσια, επίσημη, ανάλαφρη, μπορεί όμως να είναι και μια λέξη ερωτική.

Το σ' αγαπώ δεν έχει αποχρώσεις. Καταργεί τις εξηγήσεις, τις διευθετήσεις, τις βαθμίδες, τις λεπτολογίες.

Το σ' αγαπώ δεν έχει πέραν. Είναι ή λέξη της δυάδας (μητρικής, ερωτικής) μέσα της, καμιά απόσταση, καμιά παραμόρφωση δεν έρχεται να χαράξει το σημείο, δεν είναι μεταφορά κανενός πράγματος.

Το σ' αγαπώ δεν είναι φράση, δε μεταβιβάζει ένα νόημα, αλλά αγκιστρώνεται σε μια οριακή κατάσταση: "αυτήν όπου το υποκείμενο αιωρείται σε μια σχέση αντικατοπτρισμού με τον άλλο".

Όπως ακριβώς στο τραγούδι, έτσι και στην προφορά του ''σ' αγαπώ'', ο πόθος ούτε απωθείται, ούτε αναγνωρίζεται (εκεί πού δεν το περιμένεις), αλλά απλώς γίνεται αντικείμενο ηδονής. Η ηδονή δε λέγεται, όμως ή ίδια μιλά και λέει: σ' αγαπώ.

Το σ' αγαπώ δεν είναι σύμπτωμα, είναι δράση.

Το σ' αγαπώ είναι ενεργητικό. Επιβεβαιώνεται ως δύναμη έναντι άλλων δυνάμεων.

Το σ' αγαπώ είναι...είναι...είναι....


Ελευθερία είναι να πετάς ψηλά...

Κι εγώ πετάω πολύ ψηλά μαζί σου, Κ. μου...

8 σχόλια:

Αρί-μαρί είπε...

Τι όμορφο...
Πάρα πολύ όμορφο...
Δεν έχω λόγια, ειλικρινά.
Μεγάλη "βουτιά" στην έννοια αυτής της τόσο μελωδικής λέξης...
Καλως σε βρήκα έρωτα!
Εχεις το πιο όμορφο όνομα του κόσμου!
Φιλιά και...συνέχισε να πετάς όλο και πιο ψηλά!

Ανώνυμος είπε...

Τι κείμενο!!!! Τι λόγια Θεέ μου!!!!

Επειδή σίγουρα όταν θα το διαβάσει ο κονστανταν αυτό, θα σου κάνει πρόταση γάμου....σας παρακαλώ ενημερώστε εγκαίρως για την ημερομηνία να προλάβω να ραφτώ η γυναίκα!!! (Ας κάνω ένα τηλέφωνο για να μην τρέχουμε τελευταία στιγμή...Ναι εμπρός? Μιχάλη darling???)

Αρί-μαρί είπε...

Και που'σαι ανώνυμη?
Πες και καμμιά καλή κουβέντα στον Μιχαλάκη και για μένα ε?

eρωτακι είπε...

Καλημέρα Ασημένια μου!
Πολλές φορές λέμε σ'αγαπώ και έχουμε την αίσθηση πως δεν είναι αρκετό, η καρδιά μας αγωνιά για το αν ο αγαπημένος μας θα καταλάβει πως το εννοούμε. Διαχωρίζω την καψούρα από τον έρωτα. Η καψούρα είναι κάτι το στιγμιαίο, είναι ελάχιστες στιγμές, σαν πυροτέχνημα. Ο έρωτας είναι αυτός που ρίχνει άπλετο φως σε όλη μας την ύπαρξη, μας κάνει να επαναπροσδιορίζουμε το ποιοί είμαστε και τί τελικά θέλουμε. Είναι η εισαγωγή στην αγάπη, που κρύβει τόση ανιδιοτέλεια και αυτοστέρηση για χάρη του αγαπημένου μας, που τελικά μας παίρνει από το χέρι και μας οδηγεί στο ωραιότερο μονοπάτι απ'όλα: αυτό που μας κάνει καλύτερους ανθρώπους, και σοφότερους!
Η πτήση μου προς τα ουράνια θα συνεχιστεί, ασημένια μου. Στην πτήση μου αυτή θα έχω συντροφιά όλους εσάς που διαβάζετε την ψυχή μου, και τον αγαπημένο μου Κ.
Φιλάκια πολλά!

eρωτακι είπε...

Καλημέρα Στελίνο μου!
Έγια γιε, με κάνεις και ντρέπομαι...
Το διάβασε ο Κ. το post αυτό. Πρόταση γάμου δεν μου έκανε, αλλά ο τρόπος που με αγκαλιάζει το βράδυ είναι το ωραιότερο "πάντρεμα" που με εκτοξεύει σε έναν ουρανό από πυροτεχνήματα συναισθημάτων και αισθήσεων.
Υ.Γ. Αυτή η εμμονή μας με τον Μιχαλάκη, είναι περίεργη. Χάθηκε ο YSL, o Valentino, o Tom Ford, έστω? Καθότι και international τύποι, όπως λέει και ο Κ. χιχι!
Φιλάκια - Ασημένια, όποιον σχεδιαστή επιλέξουμε, θα σε συμπεριλάβουμε, να είσαι σίγουρη ;)

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα και απο μενα. σημερα ειναι παρασκευη και το μονο πραγμα που θελω και ανυπομονω ειναι να περασουν οι ωρες και να ερθω να σε δω και να χαθουμε και οι 2 στις αγκαλιες και τα φιλια. ειναι ο μονος τροπος για να γαληνεψω και να βρεθω σε αλλη διασταση μονο με ενα σου φιλι και ενα αγγιγμα σου.
σε φιλω πολυ μικρη μου

eρωτακι είπε...

Καλημέρα γλυκιά μου αγάπη!
Σήμερα μάλλον είχες έμπνευση ;)
Κι εγώ το μόνο που θέλω είναι να περάσουν οι ώρες και να περάσουμε αγκαλιά τις πολύτιμες ώρες που μόνο το σκ μας προσφέρει.
H Παρασκευή είναι μέρα γιορτής, καρδιά μου.
Σε φιλώ γλυκά και σε σκέφτομαι.
Η μικρή σου :) :) :)

Σπύρος είπε...

Η αγάπη απλά είναι ανεω όρων...
ανευ λέξεων
ανευ προσδιορισμών
ανευ κανόνων...

ανευω πραγματων του εδώ διοτι ανήκει αλλου ειναι θεία δύναμη