30/5/07

Πεφταστέρι


Οι μυρωδιές στη ζωή μάς ακολουθούν. Οι εικόνες. Οι θυμήσεις. Η αίσθηση. Ο χρόνος κυλά αντίστροφα και μας μεταφέρει στο παρελθόν..

Κάπως έτσι ένιωσα χθες. Θερινός κινηματογράφος. Εκεί όπου γνωριστήκαμε πρώτη φορά. Εκεί όπου ξαναβρεθήκαμε χθες, μόνοι αυτή τη φορά, να παρακολουθήσουμε μία ταινία.

Ίδιος χώρος. Με φόντο τ'άστρα. Εσένα να παρακολουθείς την ταινία. Εμένα να κρυώνω και να νυστάζω. Έργο δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω. Το μυαλό έτρεχε στο τότε..

Επτά άτομα ήμασταν τότε, τη μέρα που σε γνώρισα. Έξω από τον θερινό κινηματογράφο. Μας συνέστησαν. Σφίξαμε τα χέρια. "Χαίρω πολύ", κατάφερα να ψελίσω τότε. Στη μία άκρη κάθισα εγώ, στην άλλη εσύ. Σε αισθανόμουν. Σαν να σε ήξερα από πάντα. Δύο ψυχές μέσα σε δύο σώματα καθισμένα μακριά το ένα απ'το άλλο, κι όμως, τόσο κοντά.. Σου ξαναμίλησα μετά το τέλος της ταινίας τότε. Πιάσαμε κουβέντα.

Τα υπόλοιπα γνωστά, για σένα και για μένα και για τους δικούς μας ανθρώπους.

Κάπως έτσι και χθες, σκεφτόμουν όλα τούτα, καθώς με έσφιγγες στην αγκαλιά σου για να μην κρυώνω. Έπεσε ένα αστέρι χθες. Το πεφταστέρι μας. Το είδες και το είδα. "Έπεσε ένα αστέρι", μου είπες. "Το είδα, έκανα κι ευχή! Εσύ;", σε ρώτησα. "Ναι", μου απήντησες. "Τί ευχή έκανες;", σε ρώτησα. "Σιγά μη σου πω!!", μου απήντησες γελώντας. "Αφορούσε εμένα", σε ρώτησα. "Ναι", μου απήντησες..

Μπορεί να μην ήθελες να μου πεις τί ευχή έκανες, για να μην το γρουσουζέψεις. Όμως είμαι σίγουρη πως κάναμε την ίδια ευχή.... αγάπη της ζωής μου....

Σ'αγαπώ, κάθε λεπτό που περνά, όλο και πιό πολύ..
Κι ας πίστευα παλιά πως αυτό δεν γίνεται...

18 σχόλια:

leila είπε...

La vita e bella.. και σε καλοκαιρινό σινεμα και το έργο να μην ειναι καλό, η διάθεση και ο ίδιος ο τόπος, "λέει" πολλά.. σινεμά ο παράδεισος λοιπόν..
Εργο ασπρόμαυρο ισως για πολλούς εσύ φιλενάδα μου του βάζεις χρώματα..
Καλημέρες γλυκιές και ονειρεμένες να έχουμε πάντα !!

eρωτακι είπε...

Μου αρέσει όταν είσαι η πρώτη που σχολιάζεις... μου αρέσει πολύ!!! Δίνεις ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στο κείμενο, λατρεμένη μου γατούλα!!
:****
Έχω για χρώμα την αγάπη και τον έρωτα πινέλο... τί άλλο να ζητήσω για να χρωματίζω τα μαυρόασπρα??
:))))
Καλημέρες ολόγλυκες και χαμογελαστές (κι ας γίνεται της παλαβής στη δουλειά!! γρουμφφφ....)

leila είπε...

Γρουμφφφ για τη δουλειά αμα προτιμάς, αλλά νιάου για τα υπόλοιπα! (οπου νιάου=αγαπημένα πράγματα!!)
Νιαου και ξανα-ματα-νιάου!!!!!!!!! (που θα πει: πάρε το χρώμα του έρωτα και ζωγράφισε για μας που μας αρέσει να ακούμε και να σε διαβάζουμε.. έχεις το σωστό πινέλο, εκείνο που σε εκφράζει και δίνει στην καρδιά σου φτερά!!!
-ειδες με δυο νιαουρίσματα τί εκφραση έφτιαξα;;)
Και επίσης νιαου για να δίνω την πρέπουσα και επιθυμητη από μένα έμφαση..
Και φυσικά σχολιάζω πρώτη.. είμαι και η πρώτη .. γατα.. (χε χε χε)

eρωτακι είπε...

Εννοείται πως είσαι και η πρώτη γάτα!!! Και δικαιωματικά πρέπει και να αφήνεις πρώτη τα σχόλιά σου, και να νιώθεις το σπίτι μου εδώ σαν δεύτερο σου σπίτι :*****

Αυτά με τα νιαουρίσματα πολύ με αρέσουν :D

Επίσης χαίρομαι να προσφέρω χαρά με αυτά που γράφω, ειδικά στο τζιτζίκι μου που βρίσκει χρόνο μόνο για να διαβάζει, και πολύ σπάνια για να σχολιάζει γρουμφφφ και κλαψψψ....(παράπονα κάνω, κ'ακούς????)

Σπύρος είπε...

Αν οι δυο σας κρατούσατε το θερμόμετρο του έρωτας θα έσπαγε σε δευτερόλεπτα!!!Πάντα ερωτευμένα!!! εύχομαι κάποια στιγμη στο bloggaki να σας δούμε φώτο αγκαλίτσα!!!!

eρωτακι είπε...

lock μου
Σ'ευχαριστώ, πλάκα-πλάκα ωραία εικόνα θα ήταν αυτή!! :D
Για ευνόητους λόγους, σε ένα blog, κάποιος που προτιμά να κρατήσει την ανωνυμία του χρησιμοποιώντας το ως ημερολόγιο καταγραφής σκέψεων και συναισθημάτων δεν επιθυμεί να δημοσιοποιήσει προσωπικά του στοιχεία ούτε φωτό. Μακάρι να μπορούσε να γίνει αυτό, αλλά η χρήση του δικού μου blog αντικαθιστά απλά και μόνο την ύπαρξη ενός τετραδίου όπου θα μολύβωνα τις σκέψεις μου...

Φιλάκια καλό μου :D

NY ANNA είπε...

Μου θυμίζεις εμένα...
Μια άλλη εποχή...
Άλλες εικόνες.
Μακρινές.
Τόσο που αναρωτιέμαι
αν ήμουν εγώ ή κάποια άλλη...
Εύχομαι με όοοοοοοοολη
μου την ψυχή εσύ να
μην αναρωτηθείς ΠΟΤΕ
κάτι τέτοιο στο μέλλον.
Τα λατρεύω τα θερινά.
Ακόμα κι όταν κάνει κρύο.
Ευκαιρία να ζεσταθείς
από ένα χέρι, από μια
αγκαλιά δίπλα σου...

..αγγελόσκονη.. είπε...

θα ήθελα να μπορούσα να σου χαρίσω έναν ουρανό γεμάτο πεφταστέρια :) και κάθε ευχή σου να γίνεται πραγματικότητα :) όχι οτι το έχεις ανάγκη...αλλά θα ήθελα :) να ζεις και να ξαναζεις όμορφες στιγμές που δεν έχουν τελειωμό :) φιλάκια!!

eρωτακι είπε...

Αγγελοσκονίτσα μου γλυκιά κι αγαπημένη!!
Πόσο όμορφο, τρυφερό και ρομαντικό αυτό!!! Έχω ανάγκη, πώς δεν έχω, η ανάγκη για τρυφερότητα, αγάπη και ρομαντισμό, δεν τελειώνει ποτέ.
Στην αγάπη μου τού λέω συνέχεια "Θέλω να σου χαρίσω ένα αστέρι", εννοώντας πως θέλω να μπορέσω να του χαρίσω τα πάντα, όλα όσα έχει ονειρευτεί, κι ακόμα τόσα, κι άλλα τόσα, ατελείωτα!!!!
Φιλάκια γλυκά στο μουτράκι σου το γλυκό (οι γονείς σου πρέπει να είναι πολύ περήφανοι για σένα!!)
:')

eρωτακι είπε...

@ny anna
Εύχομαι -αντεύχομαι μάλλον- από καρδιάς να μπορέσεις να ξαναζήσεις εκείνη την εποχή που ήσουν, ένιωθες και σκεφτόσουν όπως εγώ, γιατί πραγματικά, είναι το μόνο που έχει αξία, πίστεψέ με, η αγάπη και η υγεία!!
Καλώς όρισες, κορίτσι :D

Πλεκτά Χειροποιήματα είπε...

Είμαι σίγουρη πως κάνατε την ίδια ευχή...
διαβάζοντας το κειμενο σου έκανα κι εγώ 2 ευχές...μια ευχή για σας και μία για μένα και τον "πρίγκηπά" μου!!!
Ειλικρινά, ένιωσα πως για ανθρώπους που ξέρουν να ζούν τον έρωτα τόοοοσο έντονα όσο μου δείχνεις απο την πρώτη έως τη τελευταία λέξη αυτού του πόστ, αξίζουν όχι μία αλλα 1000 ευχές!!!
*Φιλάκια*

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Θερινό σινεμά
μ' αγιόκλημα
και γιασεμιά
να 'ναι όλη η ζωή σας!

Η Γλαρομανούλα

Νίνα είπε...

...αυτα ειναι...!

Νίνα είπε...

δεν σχολιαζω ρομαντικα κτλ γιατι ναι μαλλον πρεπει να αρπαξεις τα τοξα σου...=''''''( Ολο ερωτευομαι και την παταω..

eρωτακι είπε...

@merawen
Κι άλλη μια μέρα πέρασε, κι άλλη μια μέρα πιό κοντά στο να φύγεις & να βρεθείς στην αγκαλιά του πρίγκηπά σου!!
Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, κι εγώ εύχομαι να κρατήσει για πάντα η αγάπη κι ο έρωτας, και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, θέλει πολλή δουλειά και διάθεση και από τους δύο σε μία σχέση!
Καλημέρα, φιλάκι!! :D

@Γλαρομανούλα
Σ'ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την πανέμορφη ευχή, που ευθύς αμέσως μόλις τη διάβασα απέκτησε εικόνα μέσα μου... και μου αρέσει ΠΟΛΥ!!!
Τα ίδια και καλύτερα για σένα και τον Γλάρο (respect!!).
Καλημέρα, φιλάκι!! :D

@nina
Τώρα σκέφτομαι... ν'αρπάξω τα βέλη μου ή βρεμένη σανίδα και να δείρω το Κάλμπι??? Εσύ θα μου πεις, εγώ θα πράξω!!
Γλυκύτατη καλημέρα και γλυκύτατο, σβουρηχτό φιλάκι (χαμογέλα!!!) :D

Ανώνυμος είπε...

Θερινος κινηματογράφος είναι απο μόνος του μία μαγεία...κάτω απο τον ουρανό να βλέπεις ταινία και να είσαι με τον άνθρωπό σου...
Όσο για την αγάπη που μεγαλώνει καθημερινά...γίνεται γίνεται ...!

eρωτακι είπε...

@τρελοφ
:))))))))))))))))))

AVRA είπε...

σε διαβαζω και μαγευομαι, ειναι τοσο ομορφο να περιγραφεις την αγαπη σου και τον ερωτα σου...

οταν αραια και που το κανω στο δικο μπλογκ , νιωθω αμηχανια και αναρωτιεμαι αν μπορει κανεις να καταλαβαινει πως νιωθω μετα απο 12 χρονια σχεσης....

Νιωθω το ιδιο ερωτευμενη, και η καρδια μου κτυπαει εξισου δυνατα σαν μαθητριουλα...

τωρα που σε ανακαλυψα απενοχοποιηθηκα για τον ρομαντισμο που εχω μεσα ,μου και δεν μπορω να τον εκφρασω. Ετσι δεν θα νιωθω οτι εχω κατεβει απο τον αρη.....

υπαρχουν ερωτοχτυπημενες και ρομαντικες καρδιες ευτυχως !!!