29/3/07

Το ταξίδι


"Σήμερα που θα επιστρέψω στο σπίτι, πρέπει να φτιάξω τη βαλίτσα μου, αύριο δεν θα προλάβω", σκέφτηκε, κι η σκέψη ξεπήδηξε από μέσα της αναστεναγμός.

Αύριο πετούσε.
Ήταν η δεύτερη φορά που αποχωρίζονταν για παραπάνω από μισή μέρα.
Και πάλι από δική της υποχρέωση, και πάλι εκείνη έφευγε.
Θα έκανε τρεις ολόκληρες ημέρες να τον δει...

Ουσιαστικά, θα μπορούσε να ταξιδέψει και χωρίς εισιτήριο.
Λιπόβαρος επιβάτης.

Πόσο να ζυγίζει ένα σώμα, όταν αφήνει πίσω την καρδιά, την ψυχή και το νού του?
Πόσο να ζυγίζει ένα σώμα με μόνο του φορτίο τον πόνο του χώρια, του χωρίς?
Πόσο ζυγίζει στ'αλήθεια ένας άνθρωπος μισός, όταν το άλλο του μισό δεν συνταξιδεύει μαζί του?

18 σχόλια:

maria λεμονατη! είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
maria λεμονατη! είπε...

αγαπητε ερωτα,

η ψυχη μπορει να ειναι παντου. Την αφηνεις πισω σου αλλα την κουβαλας και μεσα σου και ειναι γεματη και πλουσια. Χορτασμενη απο ερωτα και ανυπομονη για περισσοτερο. Ζει και χτυπαει σε ξεφρενους ρυθμους. Μην εκπλαγεις αμα το ταξιδι συνοδευεται απο αναταραξεις. Ο πιλοτος δεν θα καταλαβαινει που βρεθηκαν ολα αυτα τα κενα αερος ξαφνικα. Εσυ ομως θα ξερεις πως ειναι η καρδια σου που πεταριζει απο χαρα!

ΥΓ. εγω ημουνα ο επιδοξος συγγραφεας που εσβησε το σχολιο του πριν. Ειχα τοσο ενθουσιασμο να το στειλω που δεν ειδα τα ορθογραφικα λαθη παρα μονο οταν το ξαναδιαβασα δημοσιευμενο. Ουπς, sorry.

eρωτακι είπε...

Αγαπητό Μαράκι,

Πιστεύω πως το ταξίδι της επιστροφής θα συνοδεύεται από αναταράξεις, καθώς όντως η καρδιά μου θα πεταρίζει από χαρά, αφού θα με περιμένει στο αεροδρόμιο!

Ερώτημα: πώς διέγραψες το πρώτο σχόλιο που άφησες? είχα την αίσθηση πως μόνο ο κάτοχος του κάθε blog μπορεί να το κάνει αυτό.
Μήπως είσαι μία μικρούλα χάκερ, με το υπέροχο όνομα Μαρία-Λεμονιά?
:))))

Επίσης, ο ενθουσιασμός και ο αυθορμητισμός είναι πολύ καλοί σύμβουλοι στη ζωή μας, οπότε συγχωρούνται ακόμη και τα ορθογραφικά λάθη (τα οποία μισώ, και όταν τα συναντώ σε κείμενο, το διαβάζω πολλές φορές μέχρι να καταλάβω τί λέει!!!)

Ανώνυμος είπε...

Ειτε με ειτε χωρις ειναι ωραια τα ταξιδια βεβαια το τι αφηνεις πισω σου ειναι παντα ενα ζητημα οπως και το τι παιρνεις μαζι σου.
Καλημερα

eρωτακι είπε...

@wrathchild

Οι αποσκευές μας, είτε άδειες είτε γεμάτες, είναι αυτές που στιγματίζουν σε μεγάλο βαθμό και το ταξίδι, καθώς λειτουργούν συνεργιστικά στο όλο ταξίδι.

Προσωπικά, αφήνω πίσω μου το άλλο μου μισό. Και τον Ιανουάριο που χρειάστηκε να λείψω εκτός Ελλάδος για έξι ημέρες, ό,τι κι αν έβλεπα, ό,τι κι αν έκανα, ήταν χωρίς όρεξη, γιατί δεν το μοιράστηκα με το άλλο μου μισό.

Incomplete.

Καλημέρα σου.

Ανώνυμος είπε...

Κουράγιο φιλεναδάκι μου...Μπορεί να αποχωριστείτε σωματικά, οι σκέψεις σας όμως και οι καρδιές σας δεν μπορούν να χωριστούν καρδούλα μου...
Γι αυτο μην μου στεναχωριέσαι...
Θα περάσουν οι παλιομέρες και θα είσαι και πάλι στην αγκαλιά του...

eρωτακι είπε...

Πάντα βρίσκεις τον τρόπο να μου γράφεις, αγαπημένη μου φίλη... κοριτσάκι μου καλό και... γλυκό! ;)
Είμαι αχάριστη όμως!
Γκρινιάζω εγώ (τί να πουν και... κάποιοι άλλοι?) αλλά όπως θα ξέρεις τα έχουν αυτά οι Ταύροι (γκρινιάζουν όχι άδικα, αλλά επειδή είναι χαδιάρηδες και τρυφερούληδες οι κακόμοιροι!!!)

Φιλάκια ζουζούνα μου :*

Unknown είπε...

Edo tha diafoniso....Logo epaggelmatikon taksidion xreiazetai kapoies fores na apoxoristo to allo mou miso... Entaksei sigoura kalo tha itan an erxotan mazi mou alla ti na kanoume... Simasia exei oti leipei o enas ston allon kai meta otan gurnao piso uparxei pio pollu zestasia metaksu mas.... Prosopika pisteuo oti kanei kalo na meneis kai ligo moni na ta les me ton eauto sou kai na vlepeis an sou leipei o suntrofos sou... Einai kati san mikra crush test....

eρωτακι είπε...

@zoaki
καλώς μου την!

Θα συμφωνήσεω και με αυτό.
Απλώς, είμαστε πολύ δεμένοι, και ακόμη και καθημερινά, υποφέρουμε που φεύγουμε το πρωί από το σπίτι και συναντιόμαστε ξανά το βράδυ στο σπίτι λόγω της δουλειάς.

Τα δε σκ κυλά τόσο γοργά ο χρόνος, και δεν είναι ένα ανέμελο 48ωρο, έχουμε ψώνια, μαγειρέματα, υποχρεώσεις και αναπλήρωση λίγου ύπνου που δεν χορταίνουμε τις καθημερινές.

Έτσι, και πάλι ο καθαρός, ποιοτικός μεταξύ μας χρόνος, δεν μας φτάνει, με αποτέλεσμα να γκρινιάζουμε (γκρινιάζω εν προκειμένω).

Αλλά όντως, θα λείψει πιό πολύ ο ένας στον άλλον, είναι ένα crash test κι αυτό!

:)))) ματς-μουτς! ευχαριστώ!

..αγγελόσκονη.. είπε...

μπορεί να έχεις αφήσει πίσω σου όλα όσα είπεσ αλλά συνεχίζεις να είσαι βαριά...γιατί κουβαλάς μέσα σου το άλλο σου μισό!!οπότε ξέχνα τα τζάμπα ταξιδάκια πονηρούλα :) φιλάκια πολλά πολλά!!

eρωτακι είπε...

@αγγελόσκονη
Μικρό μου κοριτσάκι,
έχεις απόλυτο δίκιο!

It's good to have you back ;)
Πολλά φιλιά και σε σένα!

------------------------------
Καλό πσκ σε όλους!

maria λεμονατη! είπε...

Αυτο που γινεται, ερωτα, ειναι πολυ περιεργο. Κατω απο καθε σχολιο που κανω εχει και ενα σκουπιδοντενεκε. Γιατι τωρα ο σκουπιδοντενεκες συνοδευει μονο εμενα; Ειναι δειγμα ευνοικης συμπεριφορας η υπονοουμενο οτι τα σχολια μου ειναι για τα σκουπιδια; Ο μεγαλος αδελφος του μπλογκινγκ ας απαντησει.

leila είπε...

Καλό π-σ-κ στην οικοδέσποινα..

Μπήκα για να απαντήσω στην φίλτατη maria, σαν άλλος μεγάλος αδερφός! Αγαπητή, αν κάνετε edit, φυσικά και θα έχετε σκουπιδοντενεκέ από κάτω από τα σχολιά σας, όπως και στο μπλογκ σας θα έχετε σκουπιδοντενεκέ κάτω από κάθε σχόλιο ολονών!! Και αυτό γιατί σε δικά σας πράγματα μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε! Ομοίως σε φάση edit, όταν δηλ. είσθε συνδεδεμένη στον Blogger σας, κάτω από κάθε ποστ υπάρχει και η πένα γραφής.. Ελπίζω να σας διαφώτισα! Δωρεάν σεμινάριο τέλος.. επιπλέον ερωτήσεις δεκτές .. παραδίδονται και σεμινάρια εν Αθήναις αν ενδιαφέρεσθε!! όταν κατεβείτε από την τραμπάλα και έρθετε Αθήνα φυσικά!!
je remercie την οικοδέσποινα για την κατάχρηση χόρου που της έκανα, αλλά άκουσα φωνούλες βοήθειας και είπα να επέμβω..

Xνούδι είπε...

Με το άλλο ολόκληρο. Ολόκληρο είναι το άλλο και δίπλα σου όπου και να είσαι καλή μου :) Μέσα σου δηλαδή.

Αναχωρούμε κι εμεις αύριο και πέρασα να σου αφήσω φιλιά και ευχές και όμορφα να περάσεις.

eρωτακι είπε...

@maria
@leila

Καλημέρα στα κορίτσια και καλή εβδομάδα!
Απήλαυσα το διάλογο για τον σκουπιδοτενεκέ! ;)
Αγαπητή leila, καμία κατάχρηση χώρου, ελέυθερα!!!
Αγαπητή maria, ελπίζω η leila να σε διαφώτισε. Εμένα πάντως, ναι!

eρωτακι είπε...

@Xnoudaki

Να φανταστώ πως εσείς σαλπάρατε εν όψει διακοπών του Πάσχα, ή απλώς μία σύντομη εξόρμηση για το σκ?
Όπως κι αν έχει, εύχομαι να περάσετε όμορφα και να προσέχετε!
Για το άλλο μου ολόκληρο, ορθώς εμίλησες αν και καθήμενη!
Ολόκληρο λοιπόν, και ουχί μισό!
Σε φιλώ γλυκά!

Ανώνυμος είπε...

Κατπληκτική φωτο! Εσύ την έβγαλες?

eρωτακι είπε...

Καλώς όρισες, σπερμα_το_ζωάριο :D
Όχι, η πλειονότητα των φωτό που ανεβάζω, είναι από www.deviantart.com - ένα site με υπέροχες φωτό, όσο περισσότερο ψάχνεις, τόσο ωραιότερες θα βρίσκεις - πραγματικός θησαυρός στο ίντερνετ!

Χαιρετισμούς!