25/1/07

Friends



Οι φίλοι μας.
Άτομα που αγαπάμε να βρισκόμαστε γύρω τους.
Χθες βράδυ ήταν ένα από εκείνα που βρεθήκαμε με τους φίλους μας.
Κι απόψε, θα πάμε σινεμά με ένα άλλο φιλικό μας ζευγάρι ("έγια γιε" - ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου...).

Είναι εκπληκτικό το πόση υπομονή έχουν οι φίλοι σου όταν εσύ γκρινιάζεις για τα (κατά φαντασίαν και άνευ ουσίας) προβλήματα που έχεις με το ταίρι σου (είναι έτσι, κάνει αυτό, το ένα, το άλλο), το πώς σε παρακολουθούν με προσοχή και προσήλωση, γνέφοντας με κατανόηση και γνήσιο ενδιαφέρον! Σπάνια έως ανύπαρκτη αξία η γνησιότητα στις μέρες μας, μα την αλήθει! Όλα αυτά, δείχνουν πραγματική αγάπη και ενδιαφέρον, αγνή ψυχή και διάθεση αλληλεγγύης.

Προ καιρού, είχα σκεφτεί πόσο όμορφα περνούσαμε το καλοκαίρι όλοι μαζί, κάθε μέρα έξω. Έπειτα, αναρωτήθηκα γιατί ο χειμώνας μάς έκανε να βρισκόμαστε αραιά και πού. Τώρα όμως δεν αναρωτιέμαι πιά. Όλοι έχουμε τις υποχρεώσεις μας, και μπορεί να "αμελούμε" τους φίλους μας. Όταν, όμως, κοιτάζεις τους φίλους σου στα μάτια και τα βλέπεις λαμπερά και χαμογελαστά, είναι χαζό να συνεχίζεις να προβληματίζεσαι. Είσαι, απλά, ευγνώμων για τη στιγμή που ζεις μαζί τους, ζεις το τώρα, το απολαμβάνεις.

Οι φίλοι μας είναι οικογένειά μας.
Έτσι απλά.

Για εσάς, Β., Σ. & Τ. και Σ.&Γ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στη φιλία η λέξη υπομονή και ανοχή δεν υπάρχουν,υπαάρχει μόνο αγάπη και κατανόηση.Όσον αφορά τα άνευ σημασίας και ουσίας μικροπροβλήματα που ανέφερες,έχω να σου πώ μόνο πως ίσως καμιά φορά είναι το αλατοπίπερο της σχέσης.Γιατί πώς θα εκτιμούσαμε την αγγαλιά και το φιλί της συγχώρεσης αν δεν είχε προηγηθεί ένα καυγαδάκι.ΚΑι τέλος έχω να κάνω μια ευχή,είθε πάντα στη ζωή σας τέτοιου είδους προβλήματα να επισκιάζουν την όμορφη σχέση που έχετε και πιστεύω πως αξίζει τα καλύτερα.Σας αγαπάμε πολυ και τους δύο :*
******************************

eρωτακι είπε...

Ιδανικέ και ανάξιε,
Ορθώς μιλάς, αν και καθήμενος!
Οι σχέσεις δεν είναι δύσκολες. Εμείς τις κάνουμε δύσκολες με τις ανασφάλειες και τις φοβίες μας, και με την έλλειψη επικοινωνίας με τον σύντροφό μας.
Σ'ευχαριστούμε για την ευχή & ανταποδίδουμε την αγάπη εις... πολλαπλούν! Φιλάκια γλυκά!

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΣΟΥ ΞΕΚΙΝΗΜΑ! ΜΑΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΑΝ ΠΟΛΥ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ. ΟΝΤΩΣ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΚΟΛΕΣ, ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ, ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ (ΒΑΛΙΑ)ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΑΗΔΙΕΣ. ΤΩΡΑ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ...ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ.
ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΙΣ ΤΡΕΛΕΣ ΤΟΥ ΤΑΧΤΑΜ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΦΙΛΗ (ΚΑΙ ΝΥΦΗ) ΚΑΙ ΑΥΤΑ....ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!

eρωτακι είπε...

Αγαπητές κυρίες του Ταχταμ (τί κωδικό όνομα κι αυτό!!!)
Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι σαν το κρασί: όσο πιό πολύ παλιώνουν, τόσο πιό καλές γίνονται! Ο χρόνος είναι καθοριστικός παράγοντας τόσο για τις φιλικές, όσο και για τις ερωτικές σχέσεις, αν και διάφορα σημάδια του αν θα "δέσει" το γλυκό, που λέμε, τα ψυχανεμίζεται κανείς από την αρχή μίας επαφής. Με εμάς τους γνωστούς αγνώστους (χεχε!) το πράγμα έδεσε από την αρχή, και εν συνεχεία, όλοι μας με προσπάθεια και αγάπη, προσπαθούμε να συντηρήσουμε την "οικογένειά" μας.
Για τους δε υπόλοιπους που "ο Θεός έχει", εύχομαι από βάθη καρδιάς κάθε εμπόδιο για καλό, και να έλθει στη ζωή σας ένας άνθρωπος που θα την κάνει τόσο συναρπαστική, όσο ποτέ δεν ονειρευτήκατε! Οι καλοί δεν χάνονται και η πίστη είναι αυτή που μας οδηγεί στο μονοπάτι της ευτυχίας - τα κακώς κείμενα είναι μικρές αποκλίσεις από τους στόχους και τα όνειρά μας, μην απογοητεύεστε και μην πτοείστε!
Πολλά φιλιά, σας αγαπώ πολύ!